site xnxx india motel footjob. wifelovers

/Видео/ По покана на „Амитица“: Украинецът Михаил Драганчук сподели опита си с безоранните технологии със стотици земеделци

0

Украинският ноутилър Михаил Драганчук гостува цяла седмица в страната ни по покана на „Амитица“  и на съвместни посещения със земеделци сподели дългогодишния си опит с безоранните технологии.

На редица среши с фермери на терен и гости от БТУ Център „Жива земя“ известният влогър даде ценни съвети за запазването на почвеното плодородие и нагледно с разрез на почвата 1,5 – 1,7м показа, структурата, слоевете и корените на царевица и слънчоглед, които слизат на повече от 1,7м дълбочина и достъпват влага дори в засушаване.

Стотици земеделци обиколиха  водещи центрове на No-Till полета в страната, сред които София, Съединение, с. Българево, с. Писарево, с. Койнаре и /съвместно с Асоциация на Българските Но-Тилъри/  се запознаха на място с новостите в сферата.

Неорното земеделие, известно повече с английското си наименование No-till farming, е вид земеделие, което не включва обработка на почвата.

 

„Торовете не повишават плодовете на почвата. Торът е като наркотик, плодородието на почвата създават микроорганизмите“, обясни Драганчук, а  от БТУ Център в подробности разясниха за микроорганизмите, които са първите на земята и  създават условия за полагане на други. Те обясниха, че почва без органично вещество е чист пясък и не може да задържа нито влагата, нито микроорганизмите.

На въпроси на земеделци за задържането на влагата в почвата Драганчук сподели и впечатленията си от посещения в Южна Африка и обясни, че хората там се радват на 200-300 кг. пшеница и скачат до небето.

Светослав Илчовски беше домакин на събитието в Койнаре и сподели,че е  изключително доволен  от резултатите, които постига чрез щадящите почвата практики. Дискутира се и перспективата на биологичните фунгицидни и инсектицидни решения в но-тил системите и тяхното правилно и ефективно приложение.

Лекциите на  Драганчук протичаха директно от изкопа с много нагледни примери и интересни и обогатяващи дискусии.  С цялото петдневно събитие екипът на „Амитица“ и фермерите, които участваха, поставиха началото на много нови подходи, не само за правене на земеделие, но и за развитие на земеделската общност!

 

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.

xxx videos xnxxgratis.tv naked pumpkin carving brunette with perfect clam. desi anal