/Видео/ „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ” представи листата си с кандидати за Европейския парламент

0

Партия на ЗЕЛЕНИТЕ представи листата си с кандидати за Европейски парламент този обяд в конферентната зала на агенция БТА София.
Валентин Симов – говорителят на партията влезе в роля на водещ и представи кандидатите Владимир Николов- председател на партията, до него е Евгения Гергова юрист от град Дупница, в ляво от нея е Илияна Вакъвчиева икономист. От дясно на Христо Дунчев е Людмила Велинова от Перник, която е банков експерт, до нея е Христо Дунчев –бизнес икономика, изпълнителен секретар на партията.
Представяме нашата визия за Европа в няколко послания и поставят въпроса що е то Европа, нация държава ли е и има ли поза от това за нас.
Владимир Николов: На 26 май за трети път ще избираме представители от България за европейския парламент. За съжаление фокусът отново се измества от главната тема, а тя е Европа на нациите или държава Европа. Това положение на несигурност е отбелязано още през 2017 година от председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, който представи пред европейския парламент пет сценария за развитие на Европа. За съжаление така наречената конституция на европейския съюз и нейното отхвърляне и изпълнения с доста противоречия лисабонски договор, поставя въпроса за самият европейски съюз в едно разкрачено положение. Все повече се налага евроскптицизма поради евролибералните политики, които се взимат на ниво от представителите на ЕНП и на ПЕС. Партия на ЗЕЛНИТЕ участва самостоятелно на тези избори като нашата листа е пълна от 17 човека. Основните наши послания в резюме ще ги представя: Преди всичко това е суверенитета на България и на страните членки да бъде запазен, за една по-справедлива, устойчива икономически Европа с главен приоритет опазване на природата. Ние категорично се противопоставяме на Европа на две или повече скорости. Категорично се противопоставяме България да бъде в периферията или в полупериферията на Европейския съюз. Противопоставяме се категорично и на двойният стандарт, защото в България живеем горди хора, които не бива да допускаме това вмешателство и това отношение към нас. Партия на ЗЕЛЕНИТЕ в европейския парламент ще настоява за по-справедливо разпределяне на европейските фондове, което разпределяне ние го разбираме повече средства отделяни за по-слабо развитите икономически държави с цел да скъсим дистанцията с по-големите такива. Ние ще искаме и ще следим за строго контрол за разпределянето на тези средства. Особено за програмите свързани с екологията и тяхното правилно разпределяне на ниво европейски съюз.
Вижте какво още каза за замърсяването в България и какви мерки ще искат да се вземат във видеото:

 

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.