Български турист посети храма на Рая и Ада (СНИМКИ)

„Скулптури, невиждани никъде другаде по света, могат да бъдат видени в Храма на Ада и Рая (Wang Saen Suk Hell) близо до Патая в Тайланд, но не очаквахме да ги видим дълбоко в джунглата на малкия остров Ко Мак в архипелага Ко Чанг в Сиамския залив“, пишат наши туристи, посетили екзотичната азиатска страна.

„Намерихме това място съвсем случайно, проучвайки острова пеша. Струваше ни се, че мястото очевидно не е за туристи, а е построено, както казват „за душата“, разказват те.

„И всичко това ни се появи, благодарение на бурното въображение и умелите ръце на местен майстор. И изглежда, че самият той не е бил беден човек, тъй като за творбите му на острова му е бил необходим доста цимент.

Това е неговата къща, можете да я посетите свободно и напълно безплатно. На първата снимка, до „момичето“ вдясно, в комбинация, има и информационна табела, на която можете да прочетете всичко за този парк. Но за съжаление, само на тайски.

Както научихме по-късно, самият скулптор вече е починал. Сега там живее човек, който се грижи за парка. Разбира се, да се нарече това парк може да е малко преувеличено, той е малък. Според пазача, някои туристи идват на остров Кох Мак, специално за него.

И все пак остава странно чувство след посещението на това място. Някак си започваш да изпитваш съжаление за скулптора, може би е бил много самотен, обграден от каменните си наложници.“, разказаха родните туристи.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени