Буря в ОбС Благоевград! Очертаха се два силни фронта, кой ще надделее? ГЕРБ и още 15 съветници срещу хората на Румен Томов-Калоян Хаджийски, БСП и Тасков

Едната група свиква заседание за понеделник за инвестициите за града, другата в петък за лични интереси

0

Политическа буря се завихри в Общинския съвет в Благоевград след днешната провалена сесия. 20 души, които напуснаха днес и провалиха заседанието изготвиха подписка, с която настояват за свикването на извънредна сесия за 10 юли, петък за смяна на председателя на ОбС.

В същото време други 21 съветници искат с подписка също свикване на извънредна сесия на 6-и юли, понеделник, и тя да бъде свързана с невзетите днес важни решения за инвестициите в града.Това е искане на групата на ГЕРБ и още 15 общински съветници.

Така на практика се очертаха два силни фронта в местния парламент, едните слагат на преден план личните и кариеристични интереси за смяна председателя, а на другите са приоритет важните точки за развитието на града.

Сред тях са предложението за упълномощаване на кмета да представлява общината на предстоящото на 7 юли извънредно заседание на общото събрание на Асоциацията по ВиК.

От изключителна важност е и да се разглежда предложение, касаещо кандидатстване с проект за подпомагане на образователния процес на деца и младежи, настанени в социалните услуги.

Кои от двата фронта ще надделее ще стане ясно след дни.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.