Братът на Димитър Рачков проси пари от лихвари и приятели

Братът на Димитър Рачков изпаднал във финансова криза и едва успявал да си изкарва прехраната. Петър Рачков, за който доста често се пише в криминалните хроники на пресата заради тенденцията да погазва закона за пътищата и опитите си да изкарва пари нелегално, едва свързвал двата края с по-малка от минималната заплата.

Братът на успешния водещ на „Като две капки вода“ получавал месечно само скромните 460 лева, които му се плащали за длъжността му на диспечер в „Напоителни системи ЕАД“ – Бургас, пише „Ретро“.

Сумата не му стигала да изхранва себе си, а камо ли семейството си. А издръжката на двете му дъщери, с чиято майка е разделен от дълго време, се поемала от майка му и баща му – пенсионерите Станка и Минко.

Месецът Петър успявал да закрепи, просейки пари от приятели и прибягвайки до услугите на лихвари, с които неотдавна пак си имал разправии, вследствие на което по-големият му брат Димитър жертвал единия си апартамент, за да го спаси от зверски бой и тормоз.

Част от познатите на фамилия Рачкови в Бургас твърдят, че драматичната финансова картина, която Петър обрисувал непрекъснато, била просто за пред съдебните власти, с които той все още има вземане-даване. Да твърди, че е социално слаб, било стратегия, която щяла да му подсигури възможно най-ниските парични санкции.

Други пък са на мнение, че братът на комика навремето наистина бил богаташ, но пръснал всичко по хазарт, незаконни схеми и адвокатски хонорари и в момента положението му наистина не било цветущо. Актьорът от своя страна вече бил вдигнал ръце от Петър и хич не го съжалявал. В последното десетилетие, за да го спасява от кашите, в които се забърквал, „господарят на ефира“ олекнал със стотици хиляди левове.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени