Благоевградчани въстават срещу бетона в парк „Пирин“!

0

 

В Благоевград отново излизат на протест в защита на Национален парк Пирин!

Денят е сряда, 6-ти юни, часът 18.30, а мястото е  на площада пред Ларго мол в Благоевград.

Протестът е срещу решение № 821 на МС от 29.12.2017, даващо възможност за строителство в Национален парк Пирин.  Протестът е и срещу корупцията на всички нива, срещу зависимите политици, които не желаят да спазват законите и обслужват частни интереси, както и  срещу беззаконието!

Организаторите призовават благоевградчани да ги подкрепят и да се подпишат в подписката за спасяване на Национален парк Пирин – едно от най-ценните кътчета българска природа.

Организаторите са описали във фейсбук  своите искания в няколко точки:

1. Оттегляне на решение № 821 на МС от 29.12.2017, даващо възможност за строителство в 48% от Национален парк Пирин
2. Оставка на Нено Димов като министър на околната среда, предложил това решение
3. Обявяване на реалния собственик на концесионера „Юлен“ АД и одит на концесията от международен одитор и с участие на гражданското общество.
4. Оставка на Валери Симеонов като вицепремиер, заради прокарване на правителствена политика срещу гражданското общество и природата и публичните призиви за насилие и дискриминация .
5. Отхвърляне на внесените лобистки поправки в Закона за горите (същите като през 2012 г.), разрешаващи сечта и бетонирането в горите. Отделяне на контролния орган (Изпълнителна агенция по горите) от брадвата (МЗХГ) и забрана износа на обла дървесина от държавните гори.
6. Отхвърляне на промените в Закона за опазване на земеделските земи, които улесняват урбанизацията им. Разследване на заменките по Черноморието.

0
0

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.