Балонът гръмна! Изплува нова тайна на Христина Шопова!

0

Заместник-кметът по хуманитарните дейности на община Благоевград Христина Шопова е собственик на частна фирма „Арфа приоритис”, сигнализира във вестник „Струма” читател. Проверка в Търговския регистър потвърди сигнала.

Едноличното дружество е регистрирано на 31 януари 2019г. със седалище в София, район „Овча купел” ул. „Цар Борис III” 144. За управител на фирмата си зам. Кметът Шопова е назначила майка си Катерина Спасова, която работи в едно от общинските социални звена. Предметът на дейността на новата фирма на зам. кмета по хуманитарните дейности на община Благоевград е доста разтеглив – от търговия на прекупена стока и такава собствено производство, през търговско представителство и посредничество, сделки с интелектуална собственост, хотелиерски туристически и туроператорски услуги, реклама, информационни и импресарски услуги, строителство и обзавеждане на недвижими имоти, до посредничество, внос, износ и реекспорт на всичко, незабранено от закона. Размерът на внесения от зам. кмета Шопова капитал в новото дружество е символичните 10 лв.

Чл. 41, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация забранява на зам. кметове на общини и райони, на кметските наместници и секретарите на общините да извършват търговска дейност по смисъла на Търговския закон, да бъдат контрольори, управители или прокуристи в търговски дружества, търговски пълномощници, търговски представители, търговски посредници, синдици, ликвидатори или да участват в надзорни, управителни и контролни органи на търговски дружества и кооперации по време на мандата им, пише струмабг.

Репортер на „Струма” се свърза за коментар със зам. кмета Христина Шопова. Ето какво заяви тя: „Регистрирала съм фирма, на която съм едноличен собственик и тя няма никаква дейност. Законът не ми забранява да съм собственик на фирма, той не ми позволява да управлявам или да съм в управителен орган на дружество, но не и да притежавам! Учредяването на фирма излиза във всички регистри, то не е тайна и това обстоятелство аз като собственик съм длъжна да декларирам и ще го направя в срока, указан от закона, и но никакъв начин не го нарушавам, затова коментари в тази връзка намирам за абсолютно тенденциозни”, каза зам. кметът по хуманитарните дейности на Благоевград.

Запознати коментират,че сигурно Христина Шопова навлиза в частния бизнес тъй като предусеща, че няма да бъде зам. кмет след местните избори.

 

 

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.