Балоните на Камбитов се пукат един след един! Паркът „Македония“ без разрешение, главният архитект, сега фирмата…

0

Окръжен съд – Благоевград отхвърли като неоснователен иска на екскмета Атанас Камбитов , който оспори вписването му за управител на фирма „Старт- 2015“ ЕООД по време на втория му мандат като техническа грешка.
Факт е, че балоните на бившия кмет Камбитов се пукат един след един. Съдът върна на работа главният архитект Васил Тинчев и стана ясно, че уволнението му е било неправомерно. Доказа се,че в парк “Македония“ има незаконно извършване на СМР, оказва се , че имотът не е урегулиран и в Общия устройствен план на Благоевград той фигурира с последното си преотреждане „обекти на МНО“, тъй като ОбС не е гласувал ПУП.
Сега стана ясно,че Камбитов загуби търговското дело, заведено в Окръжен съд-Благоевград като получи отказ да бъде обявено за несъществуващо обстоятелство вписването му като управител на „СТАРТ 2015″ ЕООД.
Предявените искове от страна на Атанас Камбитов срещу фирмата, представлявана от Румяна Шекерлийска, с които да бъде обявяване като несъществуващо обстоятелство избора му за управител и вписването му като такъв да бъде прогласено за нищожно и недопустимо и в крайна сметка заличено, са неоснователни, реши съдия Николай Грънчаров,пише струмабг.
Заради въпросното вписване на Атанас Камбитов като управител на фирма „Старт-2015“ ЕООД, общинската съветничка Злата Ризова поиска от ОИК – Благоевград предсрочно прекратяване на кметския мандат. В сигнал от 17 април 2019 г тя посочваше, че кметът Атанас Камбитов е бил вписан в Търговския регистър като управител и едноличен собственик на „Старт-2015” ЕООД между 25 септември и 3 октомври 2017 г., което е закононарушение на ЗМСМА, поради което поиска предсрочно прекратяване на пълномощията му. На 22 април с 5 гласа „против“ и 4 „за” ОИК отхвърли искането на общинската съветничка Злата Ризова.
Срещу решението бяха депозирани 5 жалби в Административен съд, но 4 от тях – на общинските съветници Злата Ризова, Калоян Ханджийски, Валери Смиленов и протестъра Николай Кутанов, бяха счетени за недопустими поради липса на правен интерес, тъй като били подадени в качеството им на физически лица. Оцеля само жалбата на БСП, тъй като е подадена съгласно законовите изисквания от председателя на партията Корнелия Нинова. Делото в Административен съд беше спряно от съдия Саша Алексова именно заради търговското дело в Окръжен съд, което се явява преюдициално, пишеструмабг.
Припомняме, че след като загуби кметските избори, той подаде сигнал в ОИК затова, че новоизбраният кмет Румен Томов, не е заличил участието си като собственик на фирма в задължителния едномесечен срок. След проверка по случая от ОИК отхвърлиха искането за предсрочно прекратяване на пълномощията на новия кмет , което бе обжалвано пред Административен съд от 4 партии, а първото заседание е насрочено за утре.

Коментирай

Сайтът не носи отговорност за написаните коментари.