site xnxx india motel footjob. wifelovers

Архивът на Стивън Хокинг става общодостъпен

Архивът и вещи на Стивън Хокинг ще станат общодостъпни в Лондон, пише Novini.bg.

Архивът на покойния британски астрофизик Стивън Хокинг, от новаторските му трудове до сценарий за участието му в сериала „Семейство Симпсън“, и лични вещи като високотехнологичните му инвалидни колички ще бъдат запазени, съобщиха световните информационни агенции. Британското правителство сключи споразумения с университета в Кембридж и Музея на науката в Лондон за тяхното съхраняване и излагане.

В колекцията на Музея на науката ще влязат лични вещи от кабинета на Хокинг в Кеймбридж, където е работил, включително инвалидни колички и документи с подписа му – пръстов отпечатък. Някои ще бъдат изложени в началото на 2022 г. По-късно ще бъде подготвен онлайн каталог със стотици вещи на професора, който ще бъде достъпен за разглеждане на официалния уебсайт на университета.

Архивът от 10 000 страници с научни и лични ръкописи на астрофизика ще остане в Кембридж. Това ще стане третият каталог на университетската библиотека, отворен за обществеността, заедно с архивите на Исак Нютон (1642-1727) и Чарлз Дарвин (1809-1882). В архива на Хокинг са забележителните документи, като първия проект на книгата му „Кратка история на времето“ (2005), сценарии за филми и телевизионни предавания, в които той участва.

Теоретичният физик успя да се снима в сериала „Стар трек: Следващото поколение“, „Теория за големия взрив“, „Семейство Симпсън“. Освен това архивът съдържа голяма колекция от снимки на Хокинг и кореспонденция с американски президенти и видни учени.

Стивън Хокинг почина на 14 март 2018 г. на 76-годишна възраст в дома си в Кембридж. През 1963 г., когато е на 21 години, лекарите му поставят диагноза амиотрофична склероза. През 1985 г., след пневмония, той претърпява трахеостомия, в резултат на което губи способността да говори и започва да използва синтезатор на реч. Тежкото заболяване не попречи на Хокинг да се превърне в един от най-известните физици на нашето време.

Основната му област на научни изследвания е космологията и квантовата гравитация. Той посвещава много време на изучаването на черните дупки. По-специално Стивън Хокинг е автор на теорията за изпаряване на черните дупки поради радиация. Хокинг е автор и на много научно-популярни книги.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени

xxx videos xnxxgratis.tv naked pumpkin carving brunette with perfect clam. desi anal