АПИ уведомяват, че няма да се връщат пари за винетки ако…

От пътната агенция уведомяват, че за сгрешени по вина на потребителя символи от регистрационния номер на колата платени суми за винетки не се възстановяват.

Отговорността за правилното деклариране на данните е на потребителите.

На собствениците, платили неколкократно за електронна винетка с един и същ период на валидност, ще бъде възстановявана надвзетата сума.

Необходимо е да се изпрати заявление в свободен текст, адресирано до председателя на Пътната агенция, в което да се опише казуса.

Към него трябва да бъде приложена информация за регистрационния номер на автомобила; начина на плащане и документите за плащането. Искането ще бъде разгледано и сумата ще бъде възстановена до 30 дни.

Посочва се и банкова сметка, на която да бъде преведена сумата.

Документите трябва да се изпращат на адрес: гр. София, пл. “Македония” 3, Агенция “Пътна инфраструктура” или в Областните пътни управления.

Днес е възстановена надвзетата сума на деветима потребители.

1 Comment
  1. Златина Тодорова says

    Шибани неграмотници, толкова ви е трудно да върнете надвзетите суми по същата банкова сметка, по която са постъпили! В цял свят го правят, дори и в неевропейските страни, само вие сте некви много важни и недосегаеми! Кой ви назначи изобщо на каквато и да е работа, аз ако съм и метла не бих ви поверила!!!

Comments are closed.