Алекс Сърчаджиева: Уморих се да бъда силна

Тази седмица Александра Сърчаджиева навърши 37 години. Навръх рождения си ден на 20 май в интервю за БНР актрисата сподели:

„Вярвам, че човек трябва да мине по определен път, който трябва да извърви. Начинът, по който да го извърви – дали да бъде достоен или подмолен – си го избира той.

Аз съм научена да бъда честна

Усещам, че понякога губя в живота си от това, но не мога и не искам да се променя. Не искам да живея в свят с интриги и с лъжи. Не искам да вървя недостойно по пътя си. Сблъсквам се с тези неща, за съжаление, ежедневно – понасям си ударите и шамарите, но това е моят избор.

Не знам дали и въобще имам харизма – това хората трябва да го кажат. Надявам се да имам сила. Нямам избор да нямам. Истината е, че не искам да съм силна, уморила съм се да бъда силна, но нямам право – трябва да отгледам детето си.

Забравихме да се вглеждаме един в друг

За да си голям на сцената, трябва да си голям човек, ме научи майка ми (актрисата Пепа Николова – бел.ред.). Хората живеем с хора. Човек живее с човека. След всичко, което преживяхме – живяхме затворени, не можехме да се прегърнем… – се надявам да ни научи да сме по-добри, да си показваме любовта един на друг. Любовта не се показва със скъпи подаръци, а ежедневно с малки жестове – с усмивка, с топло кафе…

Дано да се смирим, след всичко, което ни се случи, дано да се научим да благодарим на днешния ден

Живяхме в един много забързан и объркан свят – за къде бързаме?! Краят е ясен – няма нужда човек да бърза. Забравихме да общуваме с близките си хора, с децата си… Ние, като родители, формираме нашите деца – те са нашето отражение в огледалото. Децата се раждат истински, ние след това объркваме децата. Нека обръщаме повече внимание на децата си и да ги възпитаваме да бъдат добри хора.“

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени