Австралийски експерт с неочакван съвет за коронавируса

Паниката и страхът от новия коронавирус обхващат все повече хора. Учени от цял свят работят неуморно за намирането на варианти за лечение и откриване на ваксина. Български лекари и експерти също дават насоки кои витамини да приемаме и какво да правим, за да се предпазим от заразата.

Към специалистите с друга препоръка се присъединява и австралийският експерт д-р Дейвид Бъртън.

Той разкри, че здравият сън предпазва от новия коронавирус, защото засилва имунитета, съобщи в. Daily Mail.

„Сънят, храненето и движението са трите стълба на здравето“, напомни д-р Дейвид Бъртън във връзка със Световния ден на съня. „За да поддържаме оптимално физическо и психично здраве, трябва да укрепваме и трите“, допълни той.

За жалост много хора страдат от недостиг на сън.

„Ако сънят ни не е адекватен, физическото ни, психично и емоционално здраве се влошава, защото мозъкът, мускулите, нервите, невроните и сложните вътрешни системи, включително и имунната система, реагират по-бавно и не могат да функционират добре“, обясни още д-р Бъртън.

Безсънието влошава концентрацията, паметта, предразполага към заболявания, предизвиква промени в настроението, съсипва кожата. То създава също рискове от сърдечносъдови заболявания, като високо кръвно налягане, аритмия, инфаркт, инсулт.

Лошият сън може да доведе също до затлъстяване, диабет, деменция. По време на сън мозъкът „презарежда тялото“.

Важно за добрия сън е човек да си създаде рутина и половин час преди да си легне да не гледа екрани. Добре е да се ограничат всякакви смущения – светлини, шум, телефонът да е изключен, температурата да е приятна – нито твърде ниска, нито твърде висока.

Световната здравна организация препоръчва 7 – 9 часа сън през нощта.

Любопитно – Източник : Факти.бг
RSS новини от България

Коментарите са затворени